maanantai 6. huhtikuuta 2015

HYVVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Minä täällä hei.

Surkiat ilmat mutta siitä huolimatta oli kyllä huippu pääsiäinen! En joutunu lauantaina töihin ja sain vaan olla rauhassa Janskun kans monta kokonaista päivää. Meillä se on harvinaista koska työt pilaa aina kaiken. Miehän lopettaisin työnteon samantien jos semmoseen olis mahollisuus. Lottovoittajana voisin esimerkiksi harrastaa töitä satunnaisesti. SEITTEMÄN OIKEIN! ->

Perjantaina me hilipastiin Vantaankoskelle kyllään Janin kavereille. Niillä on siellä ihan sikana kaikkia eläimiä joten sinne pittää aina välillä päästä. Se on kunnon landepöndeskutsi (huomaa etelänveteläsanasto): siellä on hevosia, kissoja, koiria ja uusimpana tulokkaana MINIPOSSU. En oo ikinä koskenu possuun joten se oli nyt kaikkein tärkein tutkittava. Ja maailman söpöin!!!!! Alettiin jo miettiin että jos sittenki possu eikä koiraa...

Tässä lyhyt video possusta:Lähtiessä käytiin moikkaamassa vielä mun mielestä maailman isointa hevosta. Se on joku semmonen jättirotu kyllä, en vaan muista että mikä. Islanninponi se ei ainakaan oo. :D Oon silittäny tuota kerran ja aloin sillon oikeastaan itkemään niin päätin nyt olla koskematta ollenkaan ja ihastella turvallisen välimatkan päästä. Kilttihän tuommonen jätti on mutta ku ei oo yhtään tottunu mihinkään noin issoon niin pelottaahan se. JA NE HAISTAA PELON!!!!! Komia kaveri.Lauantaina me ajettiin Porvooseen yhdeksi yöksi. Yövyttiin semmosessa ihanassa boutique hotellissa nimeltä Onni. Se on Porvoon vanhassa kaupungissa kirkkoa vastapäätä. Oltiin Janin kans ihan ihmeissämme kun mentiin sinne ja aristokraatti-antiikki-fiini-mummola-tyyliin sisustetussa aulassa meitä oli vastassa herra, joka toivotti tervetulleeksi ja ehdotti heti alkuun lasillisia proseccoa. Sehän sopi. :D Meidän siemaillessa kuplivaa herra kantoi meidän laukut huoneeseen. Jani sano menneensä samantien Facebookkiin reittaamaan Hotelli Onnille viis tähteä haha.
Herra Stenros kertoi talon kuuluneen aiemmin eräälle rikkaalle suvulle, sitten sen oli omistanu ilmeisesti Porvoon kaupunki ja vuonna 1999 nykyiset omistajat oli ostanu sen ja tekassu siitä hotellin. Ihan uskomattoman hienosti olivat onnistuneet säilyttämään 1800-luvun alussa rakennetun talon hengen käsinmaalattuja tapetteja myöten. Sisällä uinuva sisustajamummo herää ja himoitsee ANTIIKKIA. Onneksi tuo mun mies on jo melkonen antiikki niin kutina helepottaa.

Hotellin nettisivuilta voi ihastella kuvia:  http://onniporvoo.fi/hotel/.
Suosittelen! Jansku antaa myös hyväksynnän hylkeen. Ainiin ja aamiainen/brunssi oli HUIKEA. Nimim. Helposti meni kaks täyttä lautasellista alas.Proseccot ykkösellä alas (no ei) ja lähettiin syömään myöskin vanhassa kaupungissa sijaitsevaan ravintola Wanhaan Laamanniin. Se on semmonen paikka johon me mennään aina jos on jotain spesiaalimpaa päivää. Tai niillä on vaihtunu menu. :D Koska kaikki mahdollinen siellä PITÄÄ kokea.
Otettiin jo perinteeksi muodostuneet kuuden ruokalajin maistelumenut ja viinipaketit päälle. Parasta siinä on se, ettei saada etukäteen tietää mitä ruokaa sieltä tullee. Se vaan tiedetään että saadaan kaks alkuruokaa, kaks pääruokaa ja kaks jälkkäriä. Jännittävää!
Ja ne ruuat... Ei saakeli miten ne onnistuu joka kerta yllättämään ihan täysin! Wanhassa Laamannissa ruoka on oikeasti kekseliästä ja erilaista mutta siinä näkkyy ainakin mun silmään skandinaaviset vaikutteet. En mie kyllä ruuanlaitosta mittään ymmärrä mutta näin sanoisin. :D Ihana asia on myös se, että siellä suunnitellaan kauden menut aina kotimaisten raaka-aineiden sesongin mukaan. Ja joka ikinen kerta me poistutaan sieltä onnellisina. Ihan niinku se ei riittäis että ruoka on täydellistä niin palvelukin on! Kauhia tämmönen mainostusteksti mutta ku SE ON OIKIASTI NIIN HYVÄ PAIKKA!

Instasin muutaman ruokakuvan samaiselta illalta aiemmin:

Tarkkasilmäisimmät huomaa varmaan, että kuvia on vaan viis vaikka menu oli kuuden ruokalajin... Mie unohin ottaa kuvan ensimmäisestä jälkkäristä, juustoista! Taisin innostua niin että en muistanu. Mutta oli siis kolmea ihanaa juustoa, balsamicogeeliä ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. NAM.

Ahmimisen jälkeen mentiin Porvoon Paahtimoon muutamille ja puoliltaöin takas hotellille koska ei vanha ennää jaksa. Eilen ajeltiin sitten takasin kottiin aamupäivällä koska tuli kiire päikkäreille. Edelleen, vanha ei ennää jaksa. :D

Hauskaa viimistä pyhäpäivää ennen sitä ARJEN PYÖRITYSTÄ! Jos mie jottain vihhaan niin sitä ku joka paikassa on aina tuo ARJEN PYÖRITYS ja LAPSIPERHEEN ARJEN PYÖRITYS. Raivostuttava :DD

Heippa!

Suvi xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti